Inici / Opinió / Possible canvi al PP Valencià

Possible canvi al PP Valencià

per Pablo Revert
(Article publicat al Periòdic d’Ontinyent el dissabte 5 d’agost de 2015)

Dissabte passat es va celebrar a València una jornada en la que es debatien diversos temes principals que des de tots els estrats del partit estem demanant de ja fa algun temps enrere.

Llistes obertes, eleccions primàries i limitació de mandats van ser els eixos escollits per tal de refer el sistema intern després de la desfeta de les eleccions locals i autonòmiques.

Es va possibilitar que tots els pobles representats puguerem opinar respecte a aquestes qüestions per tal de poder establir una sèrie de modificacions als estatuts interns del partit. Les opinions variaren des de les més conservadores fins a canvis més significants, respaldats, la majoria d’ells, per la gent de NNGG.

Se’ns diguè que, una vegada finalitzada la jornada, es faria un resum per que es pugueren traure les conclussions necessàries per tal d’estudiar-les i, en el cas que foren vàlides, portar-les a terme, amb la intenció d’apropar el Partit Popular a tots els ciutadans.

Però, tot aquest montatge, més de 200 representats d’altres tants pobles de la província que han pogut opinar i establir que necessitem, urgentment, un seguit de canvis, servirà d’alguna cosa? Només el temps ho dirà.

De moment, ja els hi dic jo que no.

Durant la mateixa jornada, el president Alberto Fabra anuncià que renunciava al seu càrrec com a president provincial del partit, però va ser per la premsa que ens assabentarem que seria Isabel Bonig qui el substituiria al capdavant del PPCV, contant amb que tots dos estàven presents a la mateixa sala on es realitzaven els debats. I no només això, dimarts següent, també per premsa, ens anunciaren que a la Diputació seguirien algunes de les cares que ja porten allí anys, alguns relacionats (no dic ni imputats ni processats) amb diferents suposats casos de corrupció.

Ens trobem davant la situació de que necessitem cares noves, una regeneració profunda que torne a ilusionar no només als votants, decebuts els últims anys per tots els casos de mangarrufes, mantafules i mentides d’alguns caps visibles, sino també als propis simpatitzants i afiliats del partit, que hem sigut qui, a cara descoberta, hem hagut de donar explicacions de tot el que han fet els de dalt, que s’han excussat en pantalles o discurssos extravagants que no han aclarit res.

Extrapolant tota aquesta situació al terreny local i comarcal, seguim amb les mateixes. Persones que s’agafen a la cadira i que pretenen estar vivint de la política per la resta de les seues vides, sense compendre que la política és una amant passatgera, que et rebutja quan no pots oferir res més. Sona cruel, però és la realitat. Els votants volen cares noves, idees renovadores que no ens oferisquen les mateixes excuses de sempre. Persones capaces de pensar i actuar per si mateix i que no depenen de les ordres d’uns caps, suposadament, superiors, per poder actuar única i exclussivament en benefici del poble a qui representen. No oblidem que aquest és l’objectiu i objecte fonamental de la política: Servir i ajudar els teus conciutadans.

Aclaració: Personalment, crec que Isabel Bonig és la persona adequada per ocupar el càrrec de presidenta del PPCV. És una dona treballadora, inteligent i que sempre diu el que pensa, un exemple del que necessitem a nivell polític, ara per ara. Però de la manera en que ens assabentarem, no era la més indicada.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *